joi, 19 martie 2009

Mă numesc EBA


De cînd a început zarva asta politică în jurul Elenei Băsescu tot aştept să iasă careva pe sticlă şi să spună odată pentru totdeauna adevărul. Iar adevărul ar suna, dacă ar fi spus de un om cinstit, exact aşa: „Băi, e proastă! E proastă rău!”. Dar nu. Nimeni n-are tupeul ăsta. Toţi au tîrşă, sau jenă, sau mama naibii ştie ce. Fac abstracţie de slugarnicii TRU şi Sever Voinescu, aştia n-au voie să spună adevărul, că le dăunează grav carierei.

O să zici iar că-s misogin (mie-mi plăcea cum spunea conu Alecu – misoghin) dar... să fiu al naibii dacă am vazut vreodată un „om politic” mai aproape de oligofrenie ca fata lu’ tata. Greutatea cu care vorbeşte – silabisind – o recomandă dureros pentru cabinetul unui maestru logoped. Dezacordurile şocante şi celelalte greşeli catastrofale de limbă îl panichează pe Vanghelie!

Ieri, fata lu’ tata şi-a lansat candidatura ca independent la europarlamentare, în faţa unor ziarişti cărora le-a cerut, la sfîrşit, semnături de susţinere. A fost nu atît un test pentru ea (văz că ea deja e dezinvoltă, ca toţi tîmpiţeii) cît pentru noi toţi, cei de la televizor şi mai ales pentru jurnaliştii din sală. Îţi dai seama că în toate piepturile lor icnea, refulată, strigarea „Eşti proastă, băăăă!”, dar… na… e fata lu’ tata, chiar că nu se face.

Grozăvia cea mare a scos-o chiar ea pe guriţa ei dulce, umflată de botox: „Nu doresc ca PDL să aleagă între mine şi intelectuali”. Ai prins nuanţa involuntară? Tare, nu?
La urmă fata lu’ tata şi-a prezentat sigla sub care candidează ca independent – EBA – şi s-a simţit datoare să precizeze că ăsta e şi numărul de la maşină. Acesta a fost punctul culminant; avea în voce atîta candoare cînd a spus guguloaia asta, încît mi-a venit să rîd, să plîng, să rîd, să plîng. Să rîd.

Problema e că vor fi destui idioţi care să-şi pună ştampila pe EBA. Dar e problema PDL-ului! – iar asta mă bucură nespus, clar fiind că voturile către EBA vor fi luate de la Partidul Preş. Şi uite-aşa, Băsescu mai da o directă la ficat şi un upercut de stînga propriului partid! Asta pentru cazul în care ar îndrăzni prăpădiţii să se burice în faţa lui Zeus. Şi uite-aşa a împăcat-o şi pe micuţa d-ră Goe şi i-a băgat şi pe pedelişti în corzi. Probabil că prostuţa tatii va anunţa, pe la finele lunii mai, că nu mai candidează, după ce tata îşi va fi făcut jocul şi îi va mai fi strîns oleaca de bambiluţe pe pedelişti.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Esti bun! Si corect, dar tot misogin te simt.