sâmbătă, 21 martie 2009

Ia pune mina si voteaza, bre!




Eu zic că la toamnă acesta va fi cuplul din turul doi. Şi, de obicei, cînd zic ceva nu mă înşel. Părerea mea personală, pe care ţi-o spun şi ţie cu bucurie, e că vom avea un nou Preşedinte: Crin! Te bagi la un pariu? Pune mîna şi votează. Exerciţiu pentru la toamnă.
Am un update frumoooos: au început deja sondajele pe net. Ia vezi cum stă favoritul meu şi, dacă pofteşti, votează şi domnia ta

14 comentarii:

Anonim spunea...

De ce esti bandit? Cine plm e Crin asta ca sa-l prefer? Ti-ai si gasit contracandidat la Basescu. Doua hahalere.

Eu vreau sa votez cu Ciorbea. Singurul roman in care am incredere 100%.

Anonim spunea...

Votaţi orice hahaleră numai pe mincinosul de Băsescu nu-l mai votaţi.....să-l trimitem pe marinar
să caute flota!

Zorba spunea...

Ia te uităăă! Jijiii îmi vizitează blogul!!! Sînt celebruuuu!!!

Critică Muzicală spunea...

Pa Basescu!

Anonim spunea...

Al doilea comentariu e halucinant. Vreau sa scap de voi.

Zorba spunea...

Draga Anonim de pe 22 martie, mie primul comentariu mi se pare halucinant. Am doua variante: ori le sterg, ori le las, ca sa vada toata lumea pina unde poate ajunge mintea umana. Poate ajunge departe, nu? Aleg varianta a doua.

Anonim spunea...

Draga Cristi

Eu sunt Iulian (in continuare, nu ma complic sa ma inscriu ca sa-mi vezi numele ca nu stiu cum se face).
La faza asta cu Crin Antonescu ai dat-o in bara. Dpmdv e o hahalera liberala devastata de fericirea de a fi ajuns la perspectivele pe care le are. Nu are profil de baiat bun, nu are aplom de om in stare sa tina piept jigodiilor din politica, nu are statura morala, nu are pedigree. Are fata tipica de parvenit si NIMIC din ce a facut nu e in masura sa te faca entuziast la adresa lui.
DACA totusi stii tu ce eu nu stiu, te rog sa-mi spui: ce il califica pe Crin Antonescu la consideratia ta/noastra? Ce anume din faptele, trecutul, profilul lui te face sa il consideri un potential presedinte, potrivit functiei?
Eu stiu ca a fost ministrul sporturilor. Mai stiu ca l-a salutat cu reverenta pe teparul de Catarama (cocalar care a fost in centrul unui mare scandal financiar de unde de fapt isi trage averea si care a lasat sute de mii de oameni fara bani) si pe securistul de Patriciu care inafara de calitatea de a avea 1 miliard de dolari altele nu-i vad (poate doar pe aceea ca ii place sa puna si sa scoata presedinti de la Cotroceni - adica aia de sforar politic de o amploare fara precedent in istoria Romaniei).
Altceva? Altceva, inafara de solidarizarea afectiva fatisa cu un tepar si un sforar?
Astept un raspuns direct si cu evidentze, nu retorisme, nu poante si nu cu argumente de genul "decat Basescu mai bine asta".

Zorba spunea...

Draga Iulian

Din prima fraza mi-ai ridicat mingea la fileu, precizind ca e dptvd.
In nici un caz NU are fatza de hahalera, iar aici, la fetze, eu sint expertul. Are fatza de om de treaba, corect si are exact profilul de baiat bun. Nu stiu de unde scoti gogoritzele astea, dar e dreptul si treaba ta. Cit despre aplomb, stai asa, nu te grabi, urmeaza sa vedem daca are au ba in campania proaspat inceputa. Primul discurs, care a fost mai degraba pentru presedentia tarii decit pentru cea a PNL, a fost o dovada perfecta de aplomb. Probabil ca nu ai urmarit. Desigur perceptiile pot diferi si n-o sa ne dam topoare-n cap pentru asta.
Atuurile lui sint discursul civilizat, verbul aprig si faptul ca nu are nici o buba-n cap, dupa cum observa toti cei pe care-i vaz sporovaind la televizor. Mai are un atu electoral, de ordin strict personal, si anume ca a ramas vaduv in circumstante tragice, iar poporul nostru e sensibil la asemenea treburi. Spui ca n-a facut nimic pina acuma. Eu zic ca a facut. Lasa ministeriatul, care a fost demult. Uita-te la felul in care a acces la presedintia PNL. A fost o lucratura de mare exceptie, migaloasa, care a cerut rabdare si abilitate si prin care l-a inlaturat pe prietenul nostru Tariceanu, care ar fi dus partidul la 3%. A dovedit, in felul asta, ca POATE face fatza jigodiilor din politica romaneasca. Si n-o sa-l compar cu Basescu. O sa-l compar cu tine. Daca tu nu ai publicat inca nimic, nu inseamna ca nu esti unul dintre cei mai buni scriitori romani, iar asta o stim amindoi. Daca are si un proiect adevarat, asta chiar ca nu pot inca sa spun si n-ai dreptul sa-mi ceri asa ceva. Un pic de rabdare...
In fine, dupa felul in care au reactionat admiratorii lui Basescu, am simtit imediat ca au intrat intr-o mare panica. Ceea ce ma face sa cred ca Base s-ar putea sa nu pupe nici turul doi. Trebuie sa-ti cer si alte dovezi ca ar fi hahalera si parvenit etc., altele decit fatza, pentru ca aci tu ai dat-o-n bara.

Anonim spunea...

Interpreteaza chestia cu fata in mod figurat - daca mai e nevoie sa sugerez asta.
Fata pentru mine inseamna:

1. Politician. Din start e un dezavantaj moral major. TOTI politicienii trebuie alungati cu apa clocotita din orase.
2. Liberal. De cand sunt ei, liberalii au fost cel mai venal partid politic. M-am intrebat de ce. Pesemne ca cuvantul asta e magic pentru cei care vor sa "se descurce". Liberal! Liber! Libera initiativa! Majoritatea celor care apeleaza la aceasta dispensa sociala o folosesc sa calce in picioare. Stiu, pe langa Everestul de coruptie si hotie care este PSD-ul, liberalilor nu li se vede meschinaria asa cum ar trebui. Dar priveste in istorie, priveste chiar si in guvernarea Tariceanu care a fost o mare teapa nationala.
3. Repet: nu pot sa nu mototolesc si sa arunc la cos o persoana care saluta cu stima pe Catarama si pe Patriciu. Cine face asta, in ochii mei e compromis complet. Tu, Cristi, daca i-ai lauda pe astia doi, te-ai compromite in ochii mei si probabil ca si eu, daca as face-o, m-as compromite in ochii tai. Si iar repet: sa te inclini in fata unui tepar si a unui sforar (mari cat secolul in manevrele lor) nu e de natura sa ma determine sa te aleg presedintele tarii in care din nefericire mai locuiesc.
4. Chiar si in legatura cu fatza lui fizica. La lesh! Chiar constatam acu ceva ore cu Adina ca Crin Antonescu poate figura ca exemplar standard pentru categoria umana "lins de iepure".

Si in final: de unde si pana unde cine candideaza e bun de presedinte? Sunt cu sutele mai buni ca astia, ascunsi, nevazuti si care nu au parvenit. De ce accepti pacaleala de a alege intre cei care ti se ofera spre alegere? Daca te hranesc si iti dau de ales intre cacat de porc, voma de bursuc si chizda putreda de cimpanzeu, ce alegi?
Adica, vreau sa spun: UITA DE POLITICA SI POLITICIENI!!!!!!! Zi ceva despre muzica, despre babe, despre conifere, despre orice altceva. De ce abuzezi de timpul tau liber?

Zorba spunea...

Domnule, mie-mi place politica, ce vrei? Asta-i una. A doua e ca si mie-mi place Eminescu. Mi-a dat multe in viata, multe, dar ura fata de liberali n-a reusit sa mi-o transmita.
A treia ar fi ca nu voi imbratisa niciodata viziunea ta despre politica si politicieni, atit de negativista.
Iar a patra si aproape ultima e ca poti sa ma exilezi si pe insula Elba, eu am o apreciere pentru Patriciu, pe care il consider un om de afaceri de mare anvergura, in gura caruia ar trebui sa ne uitam mai des, ca sa intelegem mai multe.
Ultima e ca bag seama ca dumneatale aluneci la batrinete spre stinga, desi Ţuţea recomanda exact inversa si spre izolare anarhica. Nu-ti ascund ca si pe mine ma prinde alunecind tot asa cite-o dimineata cetoasa. Hai sa fugim pe Elba, poate ne-o fi mai bine.

Anonim spunea...

We're in different mindsets imo.

Si nu-s de stanga daca stanga inseamna o orientare politica indreptata spre jecmanirea celor harnici ca sa-i ajutam si pe cei lenesi. Cred ca faci o confuzie majora la nivel de sistem. Sa ma explic:
"Stanga" si "dreapta" sunt notiuni carora le degenereaza sensul intr-un corp social unde selectia nu e pe merite ci pe interese de clica. Uite cum: acest corp social (vezi-l ca pe o piramida, pentru simplificare) va contine la baza lui caramizi din varf si la varf caramizi de la baza. Adica jos vor fi nu numai scursuri si lenesi si incapabili, ci si nedreptatiti sau marginalizati pe nedrept, subutilizati si lupi singuratici cu mari calitati de masculi alfa intr-o societate corecta; iar la varf vor fi nu numai merituosi, ci si indivizi incapabili, parveniti, persoane al caror loc e la sapa sau la strung sau la puscarie.
Ce fac dcotrinele intr-o asemenea societate? Degenereaza. O politica de stanga va limita ascensiunea merituosilor si o politica de dreapta va limita degradarea parvenitilor. Asa incat, un stangist greseste pentru ca uita sa deschida drum liber in sus celor buni si un dreptist greseste pentru ca creeaza spatiu locativ in zona de sus suficient incat sa nu fie criza de asa ceva, si deci sa nu se impuna filtrarea riguroasa a valorilor.

Deci nu am cum sa fiu de stanga sau de dreapta intr-o societate construita pe criterii arbitrare sau neproportionale cu valoarea umana pura.
Pur si simplu, cand e vorba de recuperat valori ocultate sunt de dreapta si cand e vorba de contestat false valori sunt de stanga. Tu ai vazut ce ti-a convenit.

Se poate mai limpede?

Zorba spunea...

OK. Acuma m-am dumirit definitiv. Modelul pe care l-ai expus aci e unul ideal. Adica din alta galaxie sau din alt univers. Sau din timpul de dupa timpul asta de acum.
O sa continuu sa comentez ce vad ca e si se intimpla aici si in timpul asta.

Anonim spunea...

wot?

Ce model ideal? Ziceam ca nu te poti declara de dreapta sau de stanga (si pe nimeni nu-l poti "acuza" ca e de dreapta sau de stanga) intr-un sistem social si politic gresit.
TU, daca cumva te consideri de dreapta sau de stanga, te crezi intr-o lume perfecta (sau cel putin decenta).
In lumea ASTA, un om normal trebuie sa dispretuiasca politica in ansamblu si sa o combata din rasputeri. Nu exista dreapta si stanga, nu exista "governing approaches". Exista setea de a ajunge puternic si de a fura BANI, cat mai multi bani. Asta ii motiveaza si pe Basescu si pe Crin Antonescu si pe cine vrei tu.
Iar daca tu te complaci si esti de partea unuia si impotriva altuia, le faci amandorura jocul, deoarece le furnizezi bazin electoral.

Politicienii trebuie alungati de la putere si in locul lor pusi tehnicieni si moralisti, oameni pentru care ratiunile stiintifice sau etice sunt mai presus de interesele lor.

Evident, o sa-mi spui ca asa ceva nu gasim. GASIM! Un om se poate testa si califica drept apt pentru a stapani in interes colectiv puterea, aceasta fiara salbatica si greu de strunit.
Eu nu cunosc om politic in stare sa treaca cel mai marunt test de aptitudini in aceasta privinta. Toti, absolut toti sunt versatili, smecheri, mincinosi, prefacuti, hapsani, tradatori, lipsiti de scrupule - si completeaza tu cu ce stii mai rau din vocabularul de invective, riscul sa exagerezi e prea mic sa fie luat in seama.

Dar ce ziceam: traim in setari mentale diferite si nici unul din noi doi nu e dispus sa isi reinstaleze sistemul. Eu in nici un caz, nu, cu pretul vietii. Sa accept politica actuala drept "tolerabila, negociabila, imbunatatibila" inseamna sa renunt la tot ce sunt.
Gradele de gri sunt necesare acolo unde exista. Unde dracul e CHIAR atat de negru, cine vede grade de gri e bolnav cu ochii.

Zorba spunea...

@Iulian

Omul, dragul meu, e produsul evolutiei. Evolutia i-a adaugat, ce-i drept, pricepere si morala, dar instinctele primare nu s-au sters si nu se vor sterge niciodata. Daca acum un milion de ani omul se asemana cu fiarele, adica era in stare sa ucida fara ezitare, chiar si membri ai propriei specii, pentru a asigura hrana cetei lui, pina in ziua de azi omul-fiara si-a schimbat doar metodele. Lupta si scopul ei sint aceleasi. Daca tu chiar crezi ca e posibila o revolutie (sau ce cale, ma rog frumos?) ca sa se implineasca ce spui tu, si citez: "Politicienii trebuie alungati de la putere si in locul lor pusi tehnicieni si moralisti, oameni pentru care ratiunile stiintifice sau etice sunt mai presus de interesele lor.", atunci eu propun, mai degraba, sa dispara specia umana. Din prima clipa cind omul a rivnit la un pic mai mult decit halca de mamut pe care reusise s-o aduca la bordei s-a schimbat totul, iar asta a fost tare demult. Ceea ce vrei tu e similar cu refacerea totala a istoriei, dar cu un salt eficient peste exact momentul rivnei de care am pomenit.
Revenind la azi, aproape ca ma amuza atita maniheism la un om cu asa o finete a detaliului si a nuantelor cum esti tu. Baga de seama ca exista si o alta boala de ochi decit cea presupusa de tine, care se numeste discromatie.