joi, 4 decembrie 2008

Foamea şi teama

Cu toată foamea care macină PSD după 4 ani de opoziţie, iată că şi acest partid se codeşte a urca la putere. E groasă! Păi cum să fie altfel, cînd au văzut şi pesediştii ce-au păţit liberalii în coaliţia cu PD? Băsescu dînd permanent telefoane procurorilor, dosarele penale apărute peste noapte, atacuri peste atacuri, Patriciu petrecînd o noapte în arestul poliţiei, tot liberalii acuzaţi de trădare şi cîte şi mai cîte…
Ca să nu mai vorbesc că PSD-ul chiar are bube adevărate în cap (nu că penelistii n-ar avea), dar ăştia-s campioni europeni.
Unul dintre principalele scopuri ale lui Băsescu a fost anihilarea PNL, dar mulţi au uitat acest episod din 2005, cînd se vorbea despre fuziunea celor două partide, PNL şi PD, bineînţeles prin absorbţie de către PD, despre demisia lui Tăriceanu şi despre alegeri anticipate, fiindcă aşa vroia muşchii marinelului.
Iată de ce azi PSD ezită să muşte momeala zemoasă şi gustoasă a guvernării: ca să nu sfîrşească în oala clocotindă în care Băsescu deja a pregătit mirodeniile de la DNA. Mai vedem mîine ce va fi…

4 comentarii:

Anonim spunea...

Rusinea inconjura bostanaria, dar foamea da de-a dreptul.
In PSD exista sacali de o rapacitate si o virulenta politica in fata carora PNL e un club de calugarite ftizice.
Hrebenciuc, Mitrea... sa-ti mai zic? Daca Basescu se tot compara cu un capitan de vas, ei bine, aia sunt piratii.

Zorba spunea...

@anonim
Asa e... aia-s piratii, numai ca Basescu nu e capitanul vreunui crucisator cu stindardul dreptatii pe catarg, ci al altei corabii de pirati, la fel de hrapareti, pe nume PDL, fost FSN.

Anonim spunea...

Ce mult mi-ar placea sa vad o clasa politica in tara mea. Sa isi stie rolul real si sa il practice asa cum ar trebui. Deocamdata avem parte doar de hoti in costume scumpe.
Dar revenind la realitate, PSD-ul in pacate nu are alta alternativa decat sa guverneze alaturi de PD-L si sa revina la fostul FSN de pe vremuri. Si atunci au supravietuit cei ce au fost suficient de puternici, acum e diferenta experientei. Deci tot cei care au fost "buni de rai" atunci vor pica in picioare ca orice pisica ce se respecta. Deocamdata cu Basescu o sa ne nimerim inca 5 ani dupa cum vad lumea in jurul meu. Nu au vazut multi diferenta majora in rau de cand s-a intors de la Vatican si pana la urma, fericiti cei saraci cu duhul.
Dupa, poate vom avea si noi un presedinte "pamantean" in loc de domni "fanarioti".
Georgiana

Nagy Zsófia spunea...

Se pare ca tocanitza politica este in oala... acum se aseaza lemnele pentru foc, iar un chibrit e mereu la indemina.