marți, 15 decembrie 2009

Am votat cu Cicikov


Cinci milioane două sute de mii de cicikovi au votat cu Cicikov. Alte cinci milioane două sute de mii au votat cu Cicikov. În felul ăsta n-avea cum să nu se aleagă Cicikov ca președinte al patriei. Nici prea deștept, nici prea prost, nici prea gras, nici prea slab, nici frumos și nici urît.
Nici nu face treabă, dar nici nu stă degeaba.
N-o să fim nici bogați, nici săraci. Nici fericiți, nici nefericiți.
Nu e el cel mai mare ticălos, dar nici cel mai mare sfînt. Cei mai mari ticăloși sîntem noi, cei zece milioane patru sute de mii de cicikovi. Bine, în rest sîntem cei mai de treabă. Si ne place tare mult de noi, deși ne cam detestăm. Și, desigur, cicikovul lor e rău și al nostru e bun. Adică invers.

Sîntem ceea ce sîntem: mizeria luminoasă, găinari cinstiți, imbecili geniali.
Sîntem ceea ce sîntem: Cicikov.

15 comentarii:

Anonim spunea...

Daca iesea Geoana, scriai aceeasi lamentatie?

Zorba spunea...

@Anonim
Daca iesea Geoana scriam ce voiam eu sa scriu, sau ce voia pula mea. Oricum, nu eram foarte fericit nici daca iesea Geoana.
Iar ceea ce am scris nu e nici pe departe lamentatie. Adevarul ca ma doare fix in cur de poporul asta si de ce si cum voteaza. O duc de zece ori mai bine decit „poporul suveran”, maninc finețuri si beau whiskey, conduc o masina buna si sigura, si chiar mi se rupe ca 5,2 milioane au votat cu un betivan cretinoid iar altii au votat cu un tantalau socialist.

Anonim spunea...

"O duc de zece ori mai bine decit „poporul suveran”, maninc finețuri si beau whiskey, conduc o masina buna si sigura..."

Talking about Cicikov...

Zorba spunea...

@Anonim

Daaaa, asa e! Hehehe. Numai ca bietul Cicikov avea o sareta vai de capul ei, careia i se rupeau rotile. Dar... poate ca ai dreptate, ca iaca si eu tre sa-mi iau cauciucuri noi, ca astea s-au cam dus...

Anonim spunea...

Am vrut sa nu ma duc la vot. M-am dus pana la urma. Pentru intrebarea de 100 de puncte pentru parlament. In rest ca era unul ca era altul, tot acolo am ajuns. Aceleasi lamentari celebre cu: am pierdut pentru ca m-a furat nu pentru ca n-am fost eu in stare, etc. Am castigat ca doar eu sunt cel mai destept, nu pentru ca nu am avut competitor cu care sa simt ca lupt.
Toate vechi si noua toate.
Mie mi-e la fel de rau sau de bine ca intotdeauna.
Imi fac viitorul cu mana mea, nu a altuia. Nici unul din candidati nu se poate lauda cu asa ceva,
Georgiana

Critică Muzicală spunea...

sa inteleg ca am intrat deja in era cicikoviana?
m-au luat pe nepregatite. ma simteam bine in zodia boului.

Haha! spunea...

Haha! Auzi la el:
"Daca iesea Geoana scriam ce voiam eu sa scriu, sau ce voia pula mea."
Pai, sa stii ca asa si scrii: cu pula. Si asta fara sa fie nevoie sa fii deceptionat de acest "turul 2" din alegeri... pur si simplu am tras cu ochiul pe tot blogul tau si din cele mai multe articole reiese CLAR: scrii cu pula...
Ah, da... am uitat: tu il vroiai pe crin presedinte (nu, n-am gresit, asa merita el sa-i fie scris numele, cu litera mica)... asta este: n-a iesit, ca este prea prost pentru tara asta.
Apropo, daca tot "o duci de zece ori mai bine decit „poporul suveran”, maninci finețuri si bei whiskey, conduci o masina buna si sigura, si chiar ti se rupe..." am si eu o intrebare: de ce tii un blog de prost gust ca totzi parlitzii din tara asta? De bine ce-ti merge, nuuu? Hmmm... ai depresii, ai refulari... trebuie sa te faci auzit...
Da, fara indoiala ca astea sunt simptomele unui trai bun, peste medie, echilibrat, fara sa-ti pese de "poporul suveran"... Haha!

Zorba spunea...

@haha spunea...

Nu, scumpel, nu am nici depresii si nici frustrari. Dar ai dreptate ca nu are nici un rost sa scrii un blog in care sa mai ai si pareri politice in tara asta. Am iesit din tara acu ceva vreme si mi-am amintit ce de cacat e RO. Pe bune. Asa ca o sa stau aici, n-o sa ma mai intorc. Si nici n-o sa mai scriu blogul. Cu ocazia asta o sa scap si de idioti agresivi, care traiesc pentru a jigni. Succese nemasurate la recolta de grobianism!

Haha! spunea...

Hahaha! Esti un dragutz tu... asa, de felul tau...
"Pareri politice"?! Pai ai cam feshtelit-o in toate cele scrise pe teme politice... imi pare rau, dar astea nu sunt pareri politice, pot fi, eventual, doar pareri. Simtul tau politic este total necalibrat si intors pe dos, ca sa poti avea pretentia ca emiti "pareri politice"...
Probabil ai vrut sa spui "simpatii politice", dar nu ti-a iesit. Pentru ca se vede de la o mila ca sustii pnl-ul. Si ca daca nu au iesit ei, tu crezi ca nimeni nu mai este bun sa conduca tara asta.
"Idioti agresivi"?! Hihihi... Ma bucur daca suntem mai multi care ti-am combatut opiniile de pe blog, desi eu unul nu ma simt deloc idiot... cum nu ma simt nici macar cicikov. Expresiile folosite de tine, departe de a marca un grobianism ascuns (crezi Ioane? Crede dracu'!) nu sunt decat niste epitete care iti apartin, tie si Universului tau, nu sunt nicidecum etichete reale.
Si daca tot ai plecat din tara, foarte bine: sper ca ai ales Somalia sau Uganda, pentru ca acolo nu put ziarele, vecinii se saluta altfel decat in Bucuresti (probabil asa cum se saluta prin Iasi) iar despre calul Traian nici nu au auzit... Succes, draga Cicikov, ca asta esti - un Cicikov mai reusit decat originalul...
P.S. Daca tot ai sters-o, ce-ai facut cu catzelul (ma rog, ditamai dogul german), ca era misto? Sau te-a parasit, exasperat si ala?! Haha!

Zorba spunea...

@haha

Of si iarasi of... daca vrei sa ma crezi, si daca te rog frumos, ma crezi ca prin idioti agresivi nu ma refeream la dumitale? Chiar nu, si imi pare rau ca te-ai simtit vexat si vizat.
OK, simpatizez (simpatizam) cu PNL, pentru ca e singurul partid care nu e 95% plin de fosti comunisti si activisti. O fi doar 45%...
Dup-aia... unde plec eu e treaba mea, asa cum e treaba fiecaruia unde si daca sta sau pleaca. Oricum, iti promit ca daca oricine sta mai mult de trei zile departe de RO, dar mai spre vest, nu mai spre est, isi da seama la intoarcere ca RO e chiar o tara de mare cacat. Si il ia asa, o stare de deznadejde si de plecare departe.
Final: cu Cicikov ai festelito rau de tot. Un Cicikov mai reusit decit originalul nu se poate.
Final dă final: de ce te bucuri cind un om, oricare ar fi el, alege sa plece? Nu astept raspuns. Astept sa te gindesti dumneata la intrebarea asta.

Haha! spunea...

Oke... cred ca te cred... :-)
Asa trebuie sa fie, cum ai zis tu - poate ca n-am eu de-a face cu nici un fel de "idioti agresivi" din cei de care pomeneai tu acolo...
Poate m-am grabit si eu cu "aprecierile" mele si poate, n-au fost cele mai corecte. In fine, hai sa facem pace, nu imi sta mie in caracter sa jignesc pe nimeni din senin... sorry daca ceva din ceea ce a fost scris aici te-a facut sa te incrunti si sa ai "bad feelings".
Ideea era ca este plina lumea de romani nemultumiti de ceea ce se intampla acum, aici in propria tara, dar rezolvari pertinente intarzie sa apara - nu ca ar fi posibil acest lucru, dar nici tentativele in acest sens, nu dau pe afara...
Vezi tu, noi romanii suntem 20'j de milioane de piese, care luate individual, facem treaba buna, in orice tara sau democratie vestica vrei tu. Nu cred ca cineva se poate plange de prestatia individuala a romanilor de peste hotare.
Exclud aici, din start, cele cateva lebede halite acum 15-18 ani prin Viena, precum si micii gainari si violatori de prin pushcariile Vestului. Astea sunt doar exemple prea mult mediatizate, ca sa se vada in lumea larga ce inseamna Estul cel necivilizat si nedemocratic, in comparatie cu Vestul cel prea OK...
Dar fii convins ca si Vestul are portia lui de delicventi, la fel de rai ca si ai nostri, doar ca nimeni nu are interesul sa-i mediatizeze excesiv. Nu fac aici polemica, doar iti aduc aminte de cazul acela din Austria de anul trecut (parca) cand un tata a fost prins ca si-a sechestrat fata mai multi ani, si a avut relatii sexuale cu ea, omorand progeniturile rezultate. Remarcabil este doar faptul ca justitia austriaca s-a pronuntat definitiv in acest caz in doar 3-4 luni, ceea ce in Romanica ar fi fost imposibil...
Ehehei, dar uite ca, luati impreuna, noi cei 20'j de milioane facem aici, in tara asta, o treaba de 2 lei. Si ca impreuna, constituim, asa cum zici tu, "o tara de mare cacat". Nici eu nu sunt deloc fericit ca trebuie sa asist aici si acum, la faptul ca impostura si incultura sunt ridicate la rang de mari virtuti si cum mizeria cotidiana ne inunda pur si simplu toate orificiile.
Probabil ca si generatia mea, si generatia ta si-a gresit nu locul, ci timpul cand s-au nascut. Poate era mai bine putin mai in trecut, poate era bine putin mai in viitor, dar nu acum, nu aici ca sa asistam la toate cele care se intampla. Dar asta este o problema aproape filozofica - in fond, cineva trebuia sa fie si aici, acum, sa le traiasca pe toate astea, altfel ce rost ar mai fi avut blogul tau, replica mea si toate astea?!
Asadar, ceva sacrificii se fac, involuntar de opiniile noastre si primele sacrificate sunt generatiile de care vorbeam mai sus.
Doar constientizarea acestor fapte, asumarea lor asa cum sunt, fara exagerari si tipete pe bloguri, plus necesarele incercari de schimbare a realitatii, cred eu ca fac parte din procesul de inceput al unei schimbari de fond. Altfel, tranzitia ne mananca pentru inca 20-40 de ani si Brucan a fost mic copil cu prognozele lui... Dar la capitolul asta, ori sunt eu prea idealist, ori poate tre' sa mai lucram, fiecare dintre noi...
Uite de exemplu, un link care mie mi-a placut mult. Se mai intampla si chestii bune in Romania, nu totul si toate sunt de cocos...
Nu cred ca blogul asta, tehnic vorbind, stie sa redea un link activ, dar eu incerc. daca nu-mi iasa, un copy-paste mic si totul va fi bine:
http://www.romaniapozitiva.ro/featured/dreptul-la-cuvant-cu-harry-tavitian/

Zorba spunea...

@Haha

Culmea e, domnule, ca eu nu plec din motive de tara de caca, ci din motive personale si foarte fericite. Si care s-au potrivit de minune cu contextul actual, care pentru mine a redevenit irespirabil. Pur si simplu, strabatind tara spre vest, era sa-mi rup masina aia scumpa si sigura in doua, astfel incit a devenit mai putin sigura si mai ieftina cu vreo 3000 de euro deja, si asta mi-a amintit ca nu sintem in stare sa facem niste sosele cu asfalt pe ele. Fiindca am avut un ministru al transporturilor care a binevoit sa considere ca Ro nu are nevoie de autostrazi. Acel imbecil este azi presedintele reales al Ro, ceea ce-mi da fiori reci de spaima... voi ramine foarte legat de Ro, si prin activitatea din care-mi ies paralele, dar si prin toate celelalte fire. In schimb... voi pune politica in cui, sau mai bine zis in pizda ma-si, si-mi va fi tare bine. Cam asta e...

Haiawatha spunea...

Probabil orice ar fi iesit, chiar si de pe lista lunga, tot cicikovi eram, ca sa raman in povestea ta.
Se face ca asta e semnatura noastra in lume si o ducem cu vointa unui natarau si o forta demna de lucruri mai bune,
Bune texte Zorba!

Adi spunea...

M u i e la iehovisti, mormoni si atei!

Zorba spunea...

@Adi

Saracul de tine... ce trist esti... atita stii, atita faci.
Uite, iti recomand ceva, daca tot te-ai bagat in seama pe blogul meu: citeste. Citeste carti. O sa-ti faca bine. Citeste orice fel de carti. Cartile sint bune, ignoranta nu e buna. Cartile te fac mai inteligent. Prostia nu e buna. Prostia e rea. Cred ca m-am exprimat destul de simplu ca sa pricepi.
Citeste...